TV, radio, videoklipp och podcasts
15 Mars 2022
I podden “Hur kan vi?” Pratar Navid Modiri och jag om varför det är fel att jämställa religion med ideologi, skillnaden mellan majoritets- och minoritetskultur och varför miljörörelsen är religiös samt om identitetskultur och mellanförskap.
2 December 2020
Susanne Olsson intervjuar mig om feministiska trender inom islam.
4 november 2020
Till grundkursen på Stockholms universitet “Islam, politik och våld“ intervjuar Susanne Olsson mig om “Vad är islamism?”
6 September 2020
Jag deltar i radioprogrammet “Filosofiska rummet” i P1.
“De kulturella normer vi växer upp med tycks i hög grad styra vår känsla för rätt och fel, ont och gott. Vad händer när olika normer ska samsas om samma utrymme, och hur kan vi överbrygga konflikter?”
15 april 2020
“Varför har vissa invandrargrupper drabbats hårdare av Covid-19 och vad kan samhället göra för att nå ut med informationen bättre? På Timbros webseminarium samtalar jag med Hamid Zafar, som är skolchef, debattör, tidigare rektor på Sjumilaskolan i Biskopsgården i Göteborg och en av författarna i antologin “Muslimer i Sverige.”
6 maj 2020
“ I podden “Jobba Jobba Jobba” pratar Elin och jag om hur man forskar på religion, hur religion påverkar samhället och om mina inlägg till integrationsdebatten med utgångspunkt i min bok “Religionskollision.”
29 januari 2020
I detta avsnitt av SvDs podcast Ledarredaktionen diskuterar jag rättegången mot Ann-Sofie Hermansson med Johan Lundberg och Ivar Arpi.
21 januari 2020
Jag gästade Svenska Dagbladets podcast Ledarredaktionen för att prata om SVT:s nya serie Kalifat.
6 December 2019
Jag gästade Hanif Bali och Per Lindgrens podcast God Ton™. Samtalet handlar bland annat om hur kulturers och religioners möten ofta kolliderar och lägger hinder för såväl integration som assimilation. Men också om varför svensk integrationspolitik inte lyckas.
14 mars 2019
Jag moderar ett samtal på tankesmedjan Timbro om radikala miljöer i Sverige. I panelen: Magnus Ranstorp, forskningsledare vid Centrum för asymmeterika hot- och terrorismstuider (CATS). Amir Rostami, sociolog och forskare vid Institutet för framtidsstudier. Christer Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet.
6 februari 2019
Hur blir olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam politiskt aktiva eller våldsbenägna? Jag talar utifrån min bok I guds namn; om våld och politik i islam (Fri Tanke förlag 2018). Därefter samtalar jag om problemet med Docent Magnus Ranstorp som är froskningsledare vid CATS på Försvarshögskolan och Sveriges ledande terrorexpert.
27 november 2018
Religion har blivit en återkommande faktor i svensk nyhetsrapportering, särskilt när det handlar om krig, våld och terror. Men hur ska man tolka referensen till religion? Detta diskuterar jag med Evin Ismail, forskare i sociologi och Alf Linderman, docent i religionssociologi.
25 november 2017
På Humansiternas höstkonferens presenterade jag min bok "religionskollision".
3 november 2017
Samtal med Nedjma Chaouche om min bok "Religionskollision" i TV-programmet "Politik i bokhyllan".
29 januari 2015
Jag modererar rapportlanseringen "Vem representerar Sveriges muslimska väljare?"
17 oktober 2013
Har Gud återuppstått? - Eli Göndör Muslimska kvinnor i Israel - med ökad utbildning mot fördjupad religiositet
12 november 2013
Tjugo år efter Clash of Civilizations
3 juni 2013
Presentation på Frivärld av min rapport "Islam - ett hinder för frihet i Guds namn?"
24 april 2013
Presentation av antologin "Religionen i demokratin - ett politiskt dilemmas återkomst."